+32(0)16 39 47 28

Search

Opleidingen

Bom-Be heeft een ruim aanbod aan opleidingen aan in het kader van:

  • munitieherkenning;
  • CTE-projecten: voorbereiding en uitvoering in Vlaanderen;
  • opleidingen voor certificering van opsporingsdeskundigen.Basiscursus munitieherkenning – halve dag

Kraanmachinisten, veiligheidscoördinatoren, projectleiders, … iedereen die met bodemverzet en grondwerken te maken heeft, kan een onverwachte munitievondst doen. Daarom geven we basiscursussen over munitieherkenning, vaak aangepast aan de specifieke omstandigheden van de klant. De cursus behandelt:

  • munitieherkenning;
  • gevaren van de uitwerking van munitie.

Basiscursus munitieherkenning voor voedselverwerkende bedrijven – halve dag

Wanneer de oogst van bodemgewassen, zoals aardappelen, toekomt bij een verwerkend bedrijf, dan zit daar regelmatig munitie tussen, omdat de oogst vaak wordt aangevoerd uit voormalig oorlogsgebied. Voor het personeel van deze bedrijven bieden we een specifieke cursus aan. De cursus behandelt:

  • munitieherkenning, specifiek voor de sector;
  • gevaren van de uitwerking van munitie.

Deze cursus is erkend door Alimento, sectorvereniging van de voedingsindustrie. Bedrijven die deze cursus organiseren voor hun personeel ontvangen een tegemoetkoming van 210€. Alimento biedt deze cursus zelf ook aan als ‘open cursus’, zodat bedrijven hun werknemers kunnen sturen.

CTE-projecten: voorbereiding en uitvoering in Vlaanderen

Hoe beïnvloedt de  Praktische Leidraad voor Preventief opsporen en ruimen van niet ontplofte CTE in de ondergrond en de waterbodems (https://mow.vlaanderen.be/leidraad/ )de voorbereiding en uitvoering van projecten met grondeverzet in Vlaanderen? Calculatoren, veiligheidscoördinatoren of projectleiders krijgen vaak met een thema te maken waar ze niet vertrouwd mee zijn. Bom-Be geeft voorlichtingen op maat over enkele of alle aspecten van de invloed van CTE op projecten, afhankelijk van de deelnemers en de vragen van de klant, van één tot enkele uren.

Opleidingen voor CS-OOO certificering (NL)

Bom-Be organiseert cursussen ter voorbereiding op de examens voor de verschillende OOO deskundigheidsniveaus, conform de Nederlandse CS-OOO regelgeving. Dit zijn:

Momenteel organiseren we geen cursussen Deskundige en Senior. Wel geven we enkel de cursussen Basiskennis OOO En Assistent OOO-deskundige, op aanvraag Voor het niveau Assistent organiseren we cursussen op aanvraag voor groepen van minimum 3 deelnemers. Voor Basiskennis OOO organiseren we één dag cursus met examen op aanvraag voor groepen van minimum 4 personen. Interesse? Contacteer ons voor meer informatie.